Groeien

Het is mooi om te werken aan jezelf en om de mensen om je heen te zien ontwikkelen en groeien. Goed dat er ook altijd ruimte blijft voor nog meer groei.
Zo nu en dan krijg ik binnen MLoW Hair een uitdaging en hoop ik dat ik de klant blij kan maken. Als ik een opdracht krijg wat voelt als een uitdaging dan doe ik mijn huiswerk en ga ik oefenen. Zo probeer ik uit te sluiten dat ik iets niet kan. Door te oefenen groei ik in mijn skills en zelfvertrouwen.

Groeien & Bloeien

December en januari zijn voor de meeste mensen drukke maanden. Voor mij ook! Niet zo zeer voor MLoW Hair (voor zover ik daar wat van kan zeggen). Nee, waar ik het op dit moment druk mee heb is mijn werk op school. In deze periode heb ik 3 voorstellingen met 5 verschillende klassen. Super leuk, want de leerlingen hebben elke les gewerkt naar dit moment. Het is mooi om de leerlingen te zien groeien. De voorstelling is voor ouders, vrienden en familie. Op mijn Instagram story zien jullie dan ook beelden van de voorstellingen voorbij komen. Voor, tijdens en na de voorstelling brengen we veel tijd door met de leerlingen en leren de leerlingen en docenten elkaar beter kennen. Evenementen zorgen voor groei op zoveel vlakken. Er zijn momenten dat je iets doet buiten je comfort zone, dingen die spannend zijn en onbekend. Het voelt onzeker en soms zelf oncomfortabel, maar je weet dat het voor groei zorgt.
Wij knippen ook de puntjes van ons haar, omdat we weten dat het goed is voor de verdere groei. Als je het gaat knippen kan het soms spannend voelen, vooral als je het juist lang wilt hebben.

Snoeien om te groeien en op het juiste moment pluk je de vruchten!

Alles wat je goed wilt doen kost tijd en energie. Tijd is kostbaar en daarom moeten we hier ook zo goed mogelijk mee om gaan. Zo hebben sommige dingen wat meer een prioriteit dan andere dingen. Dit bepaal je vooral zelf. Over prioriteiten gesproken.
Op het moment ben ik een beetje stil op social media. Ik zet zo nu en dan wel wat op mijn story, maar de echte plaatjes van verschillende kapsels die wachten nog op een plaats in mijn feed. Zoals ik al zei zit ik in een drukke periode en krijgen mijn gezin, leerlingen(school) meer prioriteit. Ik moet ook meer prioriteit geven aan mijn stembanden, maar dat vind ik heel moeilijk. Ik heb eelt en beginnende knobbeltjes op mijn stembanden en rust is het medicijn hiervoor. Ik zing op het moment niet en heb een spreekverbod voor 7 tot 10 dagen. Het lesgeven lukt zonder woorden nog aardig. Het neemt wat meer tijd en slurpt energie, want als je mij kent dan kan ik nogal snel gaan. Dat zit er niet in! De leerlingen zijn super lief voor me en denken echt mee! Voor de leerlingen die dit lezen…Bedankt!
Ja en nee vragen werken het best, dus als je mij binnen nu en 7 dagen tegen komt….Het enige wat niet goed werkt zijn mijn stembanden verder ben ik in orde 😉 Ik dwaal af…

Doordat bovenstaande speelt heb ik dus geen prioriteit gegeven aan mooie foto’s maken van de verschillende kapsels. De donkere dagen werken ook niet echt mee om foto’s te maken. Het haar van de kinderen is vaak voor 8.00 uur gedaan en dan is het nog donker. Dit is niet zo bevorderlijk voor mooie foto’s van het haar. Ik heb nog geen fotostudio in huis hahah. Ook ben ik soms zo bezig met de klant dat ik de foto’s helemaal vergeet. Ik vind het ook niet altijd makkelijk om te vragen. Vaak denk ik als ik klaar ben met haar en of make-up…’Ik had een voor en na foto moeten maken!’
Voor mijn PR zou het goed zijn als ik hier aan denk. Dit is nog een uitdaging voor mij en genoeg ruimte voor ontwikkeling. Sowieso kan ik groeien in mijn marketing skills. Iets waar jullie mij bij kunnen helpen is je ervaringen delen, mij taggen als je een foto deelt en van mond op mond werkt natuurlijk het allerbeste. Wil jij mij helpen? Nu moet ik zeggen dat de opdrachten binnen druppelen. Op dit moment staan de workshops een beetje stil en word ik vooral voor hairstyling gevraagd. Ik verwacht dat wanneer het weer wat beter is en mensen ook weer meer buitenshuis willen zijn dat de animo hiervoor vanzelf weer groeit.
Ik ben even stil, maar ik zit niet stil. Als je een mooi kapsel nodig hebt en/ of make-up stuur mij dan een berichtje, want opdrachten doe ik graag en heb ik ook ruimte voor. Ik ben alleen even wat stil online.

Inmiddels heeft deze blog ook de nodige tijd gekost, maar ook dit is iets waar ik steeds meer plezier en handigheid in krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *