Flashback op schooljaar 2022-2023

Schooljaar 2022-2023 sluit vandaag het hoofdstuk. Wat was het een mooi seizoen!
Een jaar waarin ik weer zoveel kinderen heb zien groeien en stralen! Een jaar met weer super veel mooie evenementen.

Flashback
Het begon in december tijdens ‘Show You Talent’
Een simpele opzet door een podium te faciliteren vol instrumenten. Wat een mooie sfeer ontstond er in de aula van de Breeweg! Voor ik het wist hoorde we verschillende bandjes voorbijkomen en bruist het in de aula. Kort daarna vult het theater van de Kruisweg zich voor ‘Nehalennia’s got talent’. Dit event was georganiseerd door de leerlingen van de Kruisweg kunst klas 4. Als er dan op beide locaties zoveel talent rond loopt dan wil je natuurlijk als team dat deze leerlingen elkaar ontmoeten en nogmaals kunnen optreden. Dit werd gedaan op 4 april tijdens ‘Nehalennia on Stage’. Weer zagen we nieuw leerlingen die aanhaakte. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om op het podium te gaan staan. Voor sommige leerlingen is het best een opgave, maar ze weten dat ze een talent hebben wat gedeeld mag worden. Sommige leerlingen geef je een zetje en andere grijpen elke kans.

Niet te vergeten dat we op 1 april hebben mee gedaan aan het Zeeuwse scholen theater festival in de Mythe in Goes. Ook dat was een volle en mooie dag! Het onderwerp was identiteit. Wij deden mee met de voorstelling ‘Ik ben…?’ en we vielen in de prijzen!
Het was een intensieve maar mooie dag. Een leerlingen zei tegen mij: ‘ Mevrouw het was mijn zaterdag helemaal waard!’ Ik heb zelfs nieuwe vrienden gemaakt.’
2023 04 01 JTS Zeeuws Middelb Scholieren Fest 2 41 scaled - Flashback op schooljaar 2022-20232023 04 01 JTS Zeeuws Middelb Scholieren Fest 2 239 scaled - Flashback op schooljaar 2022-2023

Voor de leerlingen van klas 2 was het eerste moment van optreden tijdens de open dag. Tijdens de open dag laten de leerlingen o.a. zien wat ze leren tijdens de lessen.
Veel al onbekend publiek, maar aan het eind van het schooljaar treden ze op voor eigen publiek. Dat blijft toch het leukst, wanneer ouders, familie en vrienden komen kijken. Dit optreden was in de Spot en noemen we ‘K&C in de Spot’. Met een team aan bevlogen docenten is de hal omgetoverd tot atelier en konden ouders alle kunstwerken bewonderen.

Voor en na de voorstelling ‘K&C in de Spot’ waren er nog twee geweldige voorstellingen vanuit MLoW Musical, maar mijn blog gaat te lang worden als ik daar nu over schrijf, dus die houd ik jullie tegoed. Nadat mijn havo klas had lesgegeven op de basisschool deden ze ook mee met twee acts in de voorstelling WAT NU? De leerlingen mochten kiezen om een blacklightdans te leren of met muziek aan de gang te gaan. Blacklight zou optreden en muziek niet, maar muziek werd een hele leuk band en ik kon het niet laten om ruimte te maken voor deze vier leerlingen binnen de voorstelling in de Schouwburg. Tot slot hebben we nog wat beelden van ‘Fit2Work. Alle woorden die onderstreept zijn brengen je naar beelden van het Event. Veel plezier ervan!

Het is nu lekker vakantie en daar gaan we volop van genieten. Ruimte maken voor nieuwe ideeën en heerlijk de tijd met het gezin, vrienden en familie!

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *