Hairstyling danswedstrijd

Niet lang geleden werd mij gevraagd of ik ook hairstyling doe voor danswedstrijden in de categorie Ballroom. Eerlijk gezegd had ik geen idee of ik dat doe en of ik dat leuk zou vinden om te doen.

Uiteraard ben gaan zoeken naar wat voor soort hairstyling Ballroom heeft. Mijn stijl valt onder de categorie nonchalant/vlechten. Als je kijkt naar de hairstyling van Ballroom dan is dit alles behalve nonchalant. Het is strak en keurig. Wat ik gaaf vind aan deze style is dat het vaak een kunstwerk is om te zien en dat je lekker ‘out of the box’ kan werken.

Als Zeeuwen moeten we meestal een tijdje reizen voordat we midden in het land zijn. Dit betekend vroeg uit bed voor de dansers. In de onderstaande foto’s zie je hoe de dansers gaat slapen.

Er wordt gewerkt met haarnetjes, waardoor het haar goed op de plek blijft zitten. De losse elementen op het hoofd worden flink in de gel en haarlak gezet. Voor het slapen gaan plaatst de danseres schuifspeltjes op de kwetsbare plekken. Op deze manier kan de dansers een uurtje langer slapen. Ook niet overbodig! Afgelopen vrijdag is Lisa voor de tweede keer bij mij geweest om haar haar te voorzien van een unieke creatie. De eerste keer was meer geregisseerd door Lisa en een plaatje van Pintrest. De tweede keer mocht ik zelf mijn gang gaan. In de plaatjes hieronder zie je het eindresultaat van de eerste en tweede keer.

Ik heb geen idee of ik hier meer opdrachten voor ga krijgen, maar ik vind het wel leuk om te doen. Mocht je iemand kennen die dit nodig hee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *